Az Európai Parlament a luxemburgi Marc Angelt választotta új alelnökének

külföld
2023 január 18., 13:02

Szerdán az Európai Parlament (EP) Marc Angel luxemburgi szocialista képviselőt választotta meg új alelnökének. Angel a december elején kirobbant Katar-gate korrupciós ügy miatt leváltott görög Eva Kaili megüresedett helyére érkezik. Az EP-képviselők 307 szavazattal választották meg az új alelnököt az EP strasbourgi plenáris ülésén.

photo_camera Marc Angel megválasztása után az Európai Parlamentben. Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

Az alelnökjelöltek között szerepet Annalisa Tardino, a jobboldali euroszkeptikus Identitás és Demokrácia (ID) olasz EP-képviselője, aki 185 szavazatot kapott, valamint Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, aki 98 szavazattal zárt.

Eva Kailit, az EP előző, szocialista alelnökét december 9-én három további gyanúsítottal tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A rendőrség szerint közel 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben folytatott házkutatások során. A gyanúsítottakat bűnszervezet működtetésével, pénzmosással és korrupcióval vádolják.

A Katar-gate-ről itt írtunk legutóbb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.