Az Európai Parlament a luxemburgi Marc Angelt választotta új alelnökének

külföld
január 18., 13:02
comments 1

Szerdán az Európai Parlament (EP) Marc Angel luxemburgi szocialista képviselőt választotta meg új alelnökének. Angel a december elején kirobbant Katar-gate korrupciós ügy miatt leváltott görög Eva Kaili megüresedett helyére érkezik. Az EP-képviselők 307 szavazattal választották meg az új alelnököt az EP strasbourgi plenáris ülésén.

photo_camera Marc Angel megválasztása után az Európai Parlamentben. Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

Az alelnökjelöltek között szerepet Annalisa Tardino, a jobboldali euroszkeptikus Identitás és Demokrácia (ID) olasz EP-képviselője, aki 185 szavazatot kapott, valamint Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, aki 98 szavazattal zárt.

Eva Kailit, az EP előző, szocialista alelnökét december 9-én három további gyanúsítottal tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A rendőrség szerint közel 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben folytatott házkutatások során. A gyanúsítottakat bűnszervezet működtetésével, pénzmosással és korrupcióval vádolják.

A Katar-gate-ről itt írtunk legutóbb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt