Részleges beismerést tett Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke

eu
2022 december 20., 17:09

Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke arra utasította apját, hogy rejtse el az otthonában a későbbi házkutatások során megtalált készpénz nagy részét – tájékoztatott a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap kedden.

Eva Kaili, az Európai Parlament bűnszervezetben elkövetett korrupció és pénzmosás gyanújával vizsgálati fogságba helyezett görög alelnöke.
photo_camera Eva Kaili, az Európai Parlament bűnszervezetben elkövetett korrupció és pénzmosás gyanújával vizsgálati fogságba helyezett görög alelnöke Fotó: ERIC VIDAL/AFP

A vizsgálati fogságban tartott Kaili rendőrségi kihallgatása során tett részleges vallomást minderről. Apját akkor állítottak elő, amikor egy pénzzel teli bőrönddel távozott egy brüsszeli szállodából.

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. Az ügyről korábban itt írtunk. Az ügyben a brüsszeli régióban tartott házkutatások során közel 1,5 millió eurót foglalt le a belga rendőrség.

A volt európai parlamenti alelnöknek és társainak december 22-én, csütörtökön kell megjelenniük a bíróság előtt. Őrizetben tartásukról ekkor döntenek. Az Európai Ügyészség csütörtökön kérte a volt EP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.