Egy válság kellett ahhoz, hogy egyértelmű legyen: Mészáros Lőrincnek nem kell állami milliárdokat adni a szállodái felújításához

gazdaság
2023 január 18., 15:07
comments 8

Energiaválság miatti költségvetési megszorítás kellett ahhoz, hogy kiderüljön, Mészáros Lőrincnek és cégeinek igazából van elég saját pénzük ahhoz, hogy vissza nem térítendő állami támogatás nélkül is felújítsák a szállodáikat. A 24.hu írta meg a Kisfaludy 2030 Zrt.-től bekért közérdekű adatok alapján, hogy 41 turisztikai fejlesztésre megítélt vissza nem térítendő támogatást von vissza a magyar állam, melyek értéke meghaladja az 56 milliárd forintot.

  • Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels például a megnyert 17,7 mil­liárd forint felújítási támogatásból 4 milliárdot mégsem kap meg.

Ennek nyomán megkérdeztük a szállodacéget, hogy akkor a szállodák felújítása elmarad, vagy saját forrásból oldják meg a hotelek renoválását.

A gazdasági helyzetre válaszul meghozott kormányzati takarékoskodási intézkedések következtében visszavont támogatások kapcsán érintett három egység (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hunguest Hotel Freya, Hunguest Hotel Pelion) esetében a projektek műszaki tartalmát felülvizsgáljuk, a munkálatokat átütemezzük és teljes mértékben saját forrásból fogjuk elindítani a fejlesztéseket

- válaszolta a Hunguest.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.