Egy válság kellett ahhoz, hogy egyértelmű legyen: Mészáros Lőrincnek nem kell állami milliárdokat adni a szállodái felújításához

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
január 18., 15:07
comments 8

Energiaválság miatti költségvetési megszorítás kellett ahhoz, hogy kiderüljön, Mészáros Lőrincnek és cégeinek igazából van elég saját pénzük ahhoz, hogy vissza nem térítendő állami támogatás nélkül is felújítsák a szállodáikat. A 24.hu írta meg a Kisfaludy 2030 Zrt.-től bekért közérdekű adatok alapján, hogy 41 turisztikai fejlesztésre megítélt vissza nem térítendő támogatást von vissza a magyar állam, melyek értéke meghaladja az 56 milliárd forintot.

  • Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels például a megnyert 17,7 mil­liárd forint felújítási támogatásból 4 milliárdot mégsem kap meg.

Ennek nyomán megkérdeztük a szállodacéget, hogy akkor a szállodák felújítása elmarad, vagy saját forrásból oldják meg a hotelek renoválását.

A gazdasági helyzetre válaszul meghozott kormányzati takarékoskodási intézkedések következtében visszavont támogatások kapcsán érintett három egység (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hunguest Hotel Freya, Hunguest Hotel Pelion) esetében a projektek műszaki tartalmát felülvizsgáljuk, a munkálatokat átütemezzük és teljes mértékben saját forrásból fogjuk elindítani a fejlesztéseket

- válaszolta a Hunguest.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt