Húsz centivel emelkedett a Balaton és a Velencei-tó

ÉLET
2023 január 18., 07:22

„Most már jól látható a vízszintemelkedés mind a Balatonon, mind pedig a Velencei-tavon. Tavaly szeptember óta a tavaink 20 centiméterrel magasabbak, mint a minimális vízállások idején,” mondta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella szerint a jelentős emelkedés annak köszönhető, hogy novemberben, decemberben már nem volt annyira száraz a vízgyűjtő terület, és az érkező csapadék le tudott folyni a tavakba.

Január első tíz napjában a Balaton vízgyűjtő területén az egész havi átlag, a Velencei-tó vízgyűjtőjén pedig átlagcsapadék 178 százaléka hullott le.

Siklós hozzátette: a Velencei-tó már 80 centi körüli, de még mindig nagyon sok víz hiányzik a tavaszi, ideális 160 centiméteres magassághoz.


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.