Kötelező bankautomata üzemeltetést ír elő a bankoknak az MNB

gazdaság
január 18., 11:32
comments 21

Elege lett az MNB-nek a bankfiókok, és ATM-ek felszámolásából, kötelező bankautomata üzemeltetést vezet be a bankoknak, írja a Portfolió. Kedden este jelent meg az a készpénzellátási-kezelési szabálycsomag, ami többek közt előírja a pénzintézetnek, hogy a kibocsátott bankkártyák számához mennyi ATM-et kell fenntartaniuk.

A rendelet szerint a 600 000-1 200 000 kibocsátott kártyával rendelkező bankoknak kötelező a vármegyeszékhelyen kívüli városok legalább 65 százalékában ATM-et üzemeltetni, míg az ennél több kártyával rendelkező bankok legalább a települések 80 százalékában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.