4 évig 1 milliárd forint és 6,6 millió euró támogatást ad az MVM az FTC-nek

belföld
2023 január 20., 13:36
comments 18

Decemberben 4 éves szponzorációs szerződést kötött az MVM a Ferencvárosi Torna Clubbal, aminek keretében évente 1 milliárd forint, valamint nettó 6,6 millió euró megy az állami cégtől a Fradinak, írja a K-Monitor. Ez a jelenlegi árfolyamon nagyjából 3.6 milliárd forint. A következő évben összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM.

Az MVM a 2022-es első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta, az állam pedig százmilliárdokat ad a cégnek a rezsicsökkentés fenntartása miatt.

photo_camera Fotó: Kubatov Gábor/Facebook

A támogatásról a klub már beszámolt. Pénzt kapott még az MVM-től az állami cégek rendszeres kedvezményezettjei közül a zongorista HAVASI, a Szijjártó Saroltához köthető Truck Race Promotion, a Várkapitányság és két, parlamenti képviselőknek szóló sportrendezvény is.

MVM Dome
photo_camera MVM Dome Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Tavaly az MVM 1,3 milliárdos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora legyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.