Árad a Jósva patak az Aggteleki-karszton

természet
január 20., 11:14

A sok csapadék miatt kiáradt a Jósva patak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti Parkban. Gruber Péter, az ANP igazgatóhelyettese készített róla fotókat és videókat Jósvafőnél, illetve a Baradla-barlangban, amit szintén elöntött a víz.

link Forrás

Az OMSZ kedden figyelmeztetett arra, hogy a nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt Magyarország „északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF tájékoztatása” szerint „a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók”.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.