Az amerikai vezérkari főnök nem tartja valószínűnek, hogy még az idén sikerül teljesen kiűzni az orosz erőket Ukrajnából

háború
2023 január 20., 20:23
comments 3

Mark Milley, az Egyesült Államok vezérkari főnöke pénteken beszélt arról Ramsteinben, hogy szerinte az ukrajnai háború inkább a tárgyalósztaloknál fejeződik be és nem a csatatéren. „Katonai szempontból továbbra is fenntartom, hogy ebben az évben nagyon-nagyon nehéz lenne katonailag kiűzni az orosz erőket Ukrajna megszállt területeinek minden centiméteréről.”

Mark Milley
photo_camera Mark Milley Fotó: BORIS ROESSLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Milley tábornok a védekezés folytatására és a frontok stabilizálódására számít. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy az ukránok jelentős taktikai vagy akár műveleti szintű támadó műveletet hajtsanak végre, hogy minél több ukrán területet felszabadítsanak. Ez a felszerelések megérkezésétől és a kiképzések gyorsaságától függ. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.