Az amerikai vezérkari főnök nem tartja valószínűnek, hogy még az idén sikerül teljesen kiűzni az orosz erőket Ukrajnából

háború
január 20., 20:23
comments 5

Mark Milley, az Egyesült Államok vezérkari főnöke pénteken beszélt arról Ramsteinben, hogy szerinte az ukrajnai háború inkább a tárgyalósztaloknál fejeződik be és nem a csatatéren. „Katonai szempontból továbbra is fenntartom, hogy ebben az évben nagyon-nagyon nehéz lenne katonailag kiűzni az orosz erőket Ukrajna megszállt területeinek minden centiméteréről.”

photo_camera Mark Milley Fotó: BORIS ROESSLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Milley tábornok a védekezés folytatására és a frontok stabilizálódására számít. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy az ukránok jelentős taktikai vagy akár műveleti szintű támadó műveletet hajtsanak végre, hogy minél több ukrán területet felszabadítsanak. Ez a felszerelések megérkezésétől és a kiképzések gyorsaságától függ. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt