Fokozottan veszélyessé vált a túrázás a Bükkben és a Mátrában az esőzések miatt

természet
január 20., 19:54
comments 4

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás. Az EGERERDŐ Zrt. kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a hétvégén NE TÚRÁZZANAK a Mátra és Bükk erdeiben! - figyelmeztetett pénteki közleménéyben az állami erdészet.

Nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy saját és családjuk biztonsága érdekében, erdei kikapcsolódás helyett inkább maradjanak otthon, ugyanis a folyamatos esőzés teljesen feláztatta a talajt, emiatt nagyfokú fakidőlés tapasztalható az erdőben. Ráadásul az előrejelzések hétvégére még több csapadékot ígérnek, alacsonyabb térszintekben eső, magasabban pedig hó formájában. Emellett viharos szélre is kell számítani, ami tovább növeli a fakidőlések kockázatát.

Emiatt a péntek 19 órától vasárnap 19 óráig lezárják a kékestetői bekötőutat és az adótoronyhoz vezető mellékutat. A Magyar Közút közleménye miatt az érintett utakat kizárólag a megkülönböztető jelzést használó járművek és az autóbuszok vehetik igénybe. A rendőrség és a polgárőrség a hétvégén folyamatosan ellenőrzi és segíti az érintett részeken közlekedőket és a korlátozás betartását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt