Fucsovics Márton kiesett a legjobb 32 között az Australian Openen

sport
2023 január 20., 06:05

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott az Australian Open nyíltpályás tenisztorna harmadik fordulójában pénteken. A legjobb 32 között Fucsovics - 78. a világranglistán - a 15. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnerrel találkozott.

Fucsovics Márton a Jannik Sinnerrel szemben elszenvedett veresége után köszöni meg a nézők támogatását Melbourne-ben, az Australian Openen.
photo_camera Fucsovics Márton a Jannik Sinnerrel szemben elszenvedett veresége után köszöni meg a nézők támogatását Melbourne-ben, az Australian Openen. Fotó: MARTIN KEEP/AFP

A mérkőzésen a negyedik csata két brékkel indult, majd a hatodszor Australian Open-főtáblán szereplő nyíregyházi Fucsovics 2:2-nél is elvette a 21 esztendős olasz adogatását. Ez már elegendő volt a szett megnyeréséhez, majd a második játszma is hasonlóan alakult, csak a 30 éves magyar akkor 4:4-nél brékelt.

Ekkor a magyar teniszező már csak egy szettre volt a nyolcaddöntőtől, de dél-tiroli riválisa összeszedte magát, innentől kevesebbet rontott. Az olasz játékos egyre magabiztosabban ütött, az MTK játékosa pedig egyre kevésbé tudta irányítani a labdameneteket, és a hátralévő bő két órában már csak három gémet tudott nyerni. A nagy fordulattal spékelt összecsapás 3 óra 45 percig tartott.

Fucsovicsnak eddig Sinner ellen 2-1-es győzelmi mérlege volt: 2020-ban az Australian Openen Fucsovics, a szófiai tornán az olasz nyert, 2021-ben Wimbledonban pedig ismét Fucsovics győzött.

A magyar teniszező így nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét, amikor 2018-ban és 2020-ban nyolcaddöntőt játszott Roger Federerrel. A mérkőzést a 7500 férőhelyes Margaret Court Arenában játszották.

Jannik Sinner-Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.