Mert eddig nem volt, válaszolta a kérdésre Semjén Zsolt, hogy miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek

belföld
2023 január 20., 16:45
comments 3

„Mi szüksége van egy állami kitüntetés odaítélésére létrejött, napi operatív munkát nem végző, gyakorlatilag csak szökőévente találkozó, amúgy home office-ból kommunikáló 12 fős testületnek egy 2200 négyzetméteres irodaházra. Mi az a Corvin-lánc kitüntetés és kik alkotják az ezt odaítélő testületet, amié az azóta amúgy 274 millió forint értékben megvásárolt 72 műtárggyal korhűbbé varázsolt székház?” - ezekre a kérdésekre kereste a választ a HVG decemberi cikke, amire hivatkozva írásbeli kérdést tett fel a DK-s Vadai Ágnes a miniszterelnöknek.

A Róheim-villa
photo_camera A Róheim-villa Fotó: Balaton József/MTI/MTVA

„A Magyar Corvin-lánc Testület eddig nem rendelkezett önálló székházzal” - válaszolta arra a kérdésre Semjén Zsolt, hogy miért kell 6 milliárdért új székház az évek óta nem ülésező Corvin-lánc Testületnek. Azon kívül, hogy mert miért ne, Semjén érdemi választ nem adott. Azt viszont írta, hogy „a felújítás a közbeszerzési eljárások szigorú és teljes körű betartásával történt, (...) a Róheim-villa megújítása az eredeti, tervezett költségvetés keretein belül, túllépés nélkül készült el.”

Semjén válaszát azzal zárta, hogy „a hvg.hu portálon közölt állítás, amelyet a Képviselő Asszony is átvett, miszerint a Magyar Corvin-lánc Testület utoljára 2019-ben ülésezett, nem állja meg a helyét.” A lap szerint azonban Semjén Zsolt állítása nem felel meg a valóságnak. A testület honlapján azt írják, hogy személyesen utoljára 2019. május 10-én üléseztek. Azóta volt több online közgyűlés is, de ott ülés tartása nélkül hoztak határozatokat.

December 19-én viszont összejöttek a tagok a Róheim-villában, és megtekintették az átadás előtt álló székházat. Annak ellenére, hogy a közgyűlések, testületi ülések közt nem szerepel ez dátum, azt írják, hogy testületi ülésen döntöttek arról, hogy Orbán Viktor jelenlétében avatják majd fel az új székházat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.