Navalnij alapvető gyógyszereket sem kap meg, az egészsége egyre romlik, de az orosz bíróságot ez nem érdekli

külföld
január 20., 13:16
comments 4

Elutasította az orosz bíróság Alexej Navalnij a fogva tartása körülményei miatt benyújtott panaszait, írja a Euronews. A bebörtönzött orosz ellenzéki vezetőt videóhíváson keresztül hallgatta meg a bíróság, miután egyes értesülések szerint egyre romlik az egészségi állapota. Navalnij szövetségesei és felesége azt kéri a 46 éves politikust fogva tartó börtön személyzetétől, hogy legalább az alapvető gyógyszereket biztosítsák neki.

Navalnij a meghallgatáson elmondta, hogy illegálisan tartják fogva a Moszkvától 250 kilométerre fekvő, szigorúan őrzött börtönkolónián, ahol 9 évnyi börtönbüntetésre ítélték csalás vádjával. Navalnij, a nyugati kormányok és jogvédő szervezetek szerint a politikust a Kremlin által megrendelt kirakatperben ítélték el 2021-ben, hogy elhallgattassák.

Navalnij a meghallgatáson azt is kérte, hogy hadd tartsa fenn a kommunikációt feleségével. “Kérem, mondják meg Juliának, hogy valamiért megint nem érkeznek meg a levelei, és hogy üdvözlöm őt és a gyerekeket, és hogy ha nem kap választ tőlem… Én magam nem is írhatok neki levelet.” - mondta a videóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt