Trump összetévesztette a volt feleségével az őt nemi erőszakkal vádoló újságírót

szexuális zaklatás
2023 január 20., 07:21

Donald Trump volt amerikai elnök összetévesztette volt feleségét, Marla Maplest és az őt nemi erőszakkal vádoló újságírót, E. Jean Carrollt az ellene zajló tárgyaláson, írja a Guardian, ez pedig döntő lehet a perben, amelyben az ex-elnök egyelőre hevesen tagad minden vádat. Trump eddig többek között azzal védekezett, hogy azért nem erőszakolhatta meg az újságírót,

mert „nem is az esete",sőt, állította, hogy soha nem is találkoztak. A cikk szerint az ügyészségi iratokból kiderül, hogy tanúvallomása közben a volt elnöknek fényképeket mutogattak, az egyiken pedig felismerni vélte volt feleségét, Marla Maples színésznőt, akivel közös gyerekük is született. Csakhogy a képen valójában Carroll volt. A hibát Trump ügyvédje korrigálta.

E. Jean Carroll 2015-ben
photo_camera E. Jean Carroll 2015-ben Fotó: ASTRID STAWIARZ/AFP

Carroll 2019-ben a New York magazinnak írt cikkében állította, hogy Trump a kilencvenes évek közepén a manhattani Bergdorf Goodman luxusáruház fehérnemű osztályán egy próbafülkében megerőszakolta. A volt elnök válaszul hazugnak nevezte a nőt, és azt mondta, csak az új könyvét akarja eladni azzal, hogy vádaskodik, ráadásul szerinte soha nem is találkoztak. A nő erre bemutatott egy 1987-es fotót, amin együtt szerepel Trumppal, aki szerint azon a képen csak azért láthatók egymás közelében, mert sorban álltak valahova.

Carroll egyébként a tizenhatodik nő, aki szexuális erőszakkal vádolja a volt amerikai elnököt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.