A magas energiaárak miatt elvennék a raboktól a vízforralókat és a nagy tévéket

bűnügy
január 21., 7:02
comments 6

Elérte a börtönöket is a rezsiválság, legalábbis ez derül ki a kormány honlapján megjelent rendelettervezetből, amit a hvg.hu vett észre. Ha a belügyminiszteri rendelet életbe lép, két fő változást hozhat:

  • bizonyos feltételekkel elrendelhető lesz az „otthonápolási őrizet”, hogy így csökkentsék a börtönkórházak telítettségét, ami a büntetés-végrehajtási intézmények földgázfelhasználását mérsékelheti,
  • illetve a korlátoznák a fogvatartottak elektromos eszközeinek használatát: kitiltanák a cellákból az 500 watt feletti vízforralókat, hajvasalókat, illetve a 750 watt feletti hajszárítókat és a 61 cm-nél nagyobb tévéket is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt