„Csá, csumi!” - ez is szerepelt az idei középiskolai felvételiben

belföld
január 21., 13:21
comments 9

Több mint hetvenegyezer általános iskolás diák töltögetett teszteket szombat délelőtt magyarból és matematikából a középiskolai felvételin.

A nyolcadikosoknak mindkét tárgyból 10-10 feladatot kellett megoldaniuk, amire tantárgyanként háromnegyed órájuk volt. Tantárgyanként ötven, vagyis összesen száz pontot szerezhettek.

A hatodikosoknál is hasonló volt a rendszer, a tíz-tíz feladat megoldására tantárgyanként nekik is háromnegyed órájuk volt, és tantárgyanként ők is ötven pontot szerezhettek.

A nyolcadikosok magyar felvételijében a szövegértésen és a nyelvtanon volt a hangsúly, a 4. feladatban még olyan középkorúválságos értelemben véve fiatalos köszöntés is szerepelt, mint a

Csá, csumi!

Értelmezni Elek Lenke "Kabos Gyula - egy zseni nyelve" című írását kellett. Matekból előkerült a közös osztó, az átlagszámítás, némi ránézésre félelmetesnek tűnő geometria.

A hatodikosok magyar felvételijében hangtan, szólások, Kányádi Sándor Kánikula című versét elemezhették, és egy képzeletbeli osztálykirándulásról szóló osztályfőnöki levelet kellett értelmezniük. A nyolcadikos feladatok megoldásait itt, a hatodikosokéit itt találják. Most már ugyan késő, de ebben a cikkünkben olvashatták volna Fleischer Sára felkészítő pedagógus tippjeit, hogy hogyan lett volna érdemes felkészülni a mai vizsgára. (Via Eduline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt