Kóbor kutyák martak halálra egy futót Bukarestben

külföld
január 21., 14:22
comments 2

Kóbor kutyák martak halálra egy 43 éves, nagybányai születésű, egy bukaresti kutatóintézetben mérnökként dolgozó nőt Bukarestben egy tó partján, ahol éppen futni volt. A környezetvédelmi doktorátussal is rendelkező Ana Oros Daraban rendszeresen sportolt, a bukaresti hegymászóklubnak is aktív tagja volt, és több környezetvédelmi projektben is részt vett. Ő volt az egyik szervezője a Verespatak megmentéséért szervezett maratonfutásoknak is.

photo_camera Kóbor kutyák Bukarestben 2012 februárjában. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Darabant most ott marták halálra a kutyák, ahol tavaly áprilisban egyszer már megtámadta egy kutyafalka. Akkor súlyos fej- és végtagsérüléseket szenvedett. A tavalyi eset után azt mondta, hogy máskor is találkozott a környéken a rátámadó kutyákkal, de amikor egyszerre két falka, 15-20 kutya támadt rá, nem bírt velük, és csak egy arra járó kerékpáros segítségével tudott megmenekülni.

Most, a második kutyatámadásnál senki se volt a közelében. Egy szemtanú ugyan távolról észlelte a támadást, de mire odaért, már nem tudta megmenteni Daraban életét.

Gabriela Firea családügyi miniszter, Bukarest korábbi szociáldemokrata főpolgármestere a 2020-ban megválasztott új városvezetést tette felelőssé a tragédiáért. Facebook-bejegyzésében azt írta, nem lehet véletlen, hogy miután tíz évig nem történtek hasonló tragédiák, 2023-ban ismét falkákba verődött gazdátlan ebek terrorizálják Bukarest egyes elhanyagolt részeit. Azzal vádolta a főváros állatvédelmi felügyeletét, hogy már nem viszi menhelyre, hanem másutt szabadon engedi a lakossági bejelentések nyomán begyűjtött gazdátlan állatokat. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt