Palkovics lelépésével gazdátlanná vált a Hungaroring

sport
január 21., 6:34
comments 12

Miközben szinte minden jegy elfogyott az idei Formula-1-es magyar futamra, veszélyben a magyarországi nagydíj jövője, írja a Világgazdaság. A lap érdeklődésére a a Hungaroring Sport Zrt. közölte:

A Formula–1-es Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapjára eladtuk az összes háromnapos bérletet, napi ülő- és állójegyet, vagyis nincs már több jegyünk. Ez összesen 100 ezer néző biztonságos belépését teszi lehetővé a futamra. A jegyek 73 százalékát külföldiek vették meg.

A magyar nagydíj jövőjének érdekében fejleszteni kellene a mogyoródi pályát és annak infrastruktúráját. A tervek elkészültek, de életbe lépett a kormányzati beruházási stop. Gyulay Zsolt, a Hungaroring vezérigazgatója szerint

február végéig kellene dönteni a 2027-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról, amely magába foglalná a pálya felújítását is.

Hozzátette: a cég azért van nehéz helyzetben, mert az elmúlt tizenkét évben ötször volt változás a tulajdonosi jogokat gyakorló tárcában vagy annak élén. Palkovics László lemondásával, és a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnésével az Energiaügyi Minisztériumhoz került a vállalat, de még nem biztos, hogy ez lesz a végleges helye, a döntési mechanizmus pedig lelassult. Gyulay szerint

mindez nagyon rosszkor jött, hiszen a szerződés meghosszabbítására február végig van lehetőség, ehhez pedig az államnak garanciát kell vállalnia. Ebben a helyzetben különösen is erős felhatalmazások kellenek, hiszen az idő szűk, és ha elszalasztjuk ezt az alkalmat, akkor bármi előfordulhat a mostani világban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt