Prágában elbontanának egy belvárosi hidat

külföld
január 21., 18:51
comments 8

Egy 120 éves hidat szeretne elbontani a cseh vasúttársaság, mert szerintük képtelen ellátni a megnövekedett forgalommal járó terheket. Csakhogy a Vyšehradi vasúti híd sokak szerint annyira hozzátartozik Prága látképéhez, mint az egyébként annak idején szintén elbontásra ítélt Eiffel-torony Párizséhoz. Az elbontás miatt tiltakozó petíciót eddig hatezren írták alá.

A felháborodás miatt a cseh közlekedésügyi miniszter hídmérnökökkel és a vasúttársaság szakembereivel igyekszik megoldást találni.

photo_camera A Vyšehradi vasúti híd hozzátartozik Prága képéhez Fotó: Picasa

A vasúttársaság szerint túlságosan költséges lenne a rossz állapotban lévő hidat felújítani, ráadásul csak néhány évtizeddel lehetne megnövelni az élettartamát. A városi tanács által felkért szakemberek ezt az állítást vitatják. A híd megőrzése szerintük megvalósítható, és a nagyobb vasúti forgalom sem jelenthet gondot.

A hidat védők szerint már csak a jelenlegi éghajlati viszonyok közepette is óriási pazarlás elbontani valamit csak azért mert régi. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt