Jacinda Ardern utódja üzent a nőgyűlölő zaklatóknak

külföld
2023 január 22., 07:42
comments 3

Chris Hipkins lesz Új-Zéland következő miniszterelnöke, miután egyedüli jelöltként hivatalosan is a kormányzó Munkáspárt jelöltjévé vált, írja a Guardian. Elődje, Jacinda Ardern néhány napja jelentette be a lemondását arra hivatkozva, hogy „nincs már elég a tankjában a vezetéshez”.

photo_camera Jacinda Ardern és Chris Hipkins Fotó: MARTY MELVILLE/AFP

Hipkins - akit szerdán iktatnak be - nehéz helyzetben veszi át az ország vezetését, mivel az infláció és a megélhetési költségek növekedése miatt visszaesett a párt támogatottsága. Első beszédében segítséget ígért az embereknek, de beszélt azokról a fenyegetésekről, nőgyűlölő támadásokról, amiket Ardernnek női miniszterelnökként el kellett szenvendie, és amik hozzájárulhattak a távozásához.

Hipkins szerint Ardern inspirációt jelent minden nő és kislány számára, de sokat kell még dolgozni azért, hogy a női vezetők ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak. Szerinte egy társadalmi kisebbség visszataszító módon kezelte Ardernt, és a férfiak felelőssége is, hogy kiálljanak az ilyen jelenségek ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.