Kábítószer miatt kizárták a magyar jéglabdázókat a korosztályos vb-ről, a szövetség levélben kért bocsánatot

sport
január 22., 6:58
comments 8

„A felmerült gyanú szerint egy játékos kábítószert fogyasztott. A sportolóhoz méltatlan viselkedést a Magyar Bandy Szövetség elítéli, a zsűri döntését elfogadja és a zéró tolerancia szellemében támogatja. Tekintettel a folyamatban lévő eljárásra, a vizsgálat lezárásáig további információt nem tudunk megosztani” - közölte a Magyar Bandy Szövetség, miután kizárták a göteborgi korosztályos világbajnokságról az U21-es jéglabda-válogatottat.

photo_camera Fotó: Magyar Bandy Szövetség/Facebook

A csapatvezetés és a szövetség este levélben kért bocsánatot a történtekért.

„Megértjük, hogy az ilyen elfogadhatatlan, sportszerűtlen viselkedés méltatlan egy világbajnoksághoz és a bandysporthoz. Természetesen elfogadjuk a zsűri döntését, és készséggel állunk rendelkezésre bármilyen eljárásban. Teljesen elhatárolódunk a szóban forgó személytől, és elítéljük a viselkedését." Azt kérik, hogy „a magyar bandyt egy egyedi eset helyett a több mint harmincéves múltra és teljesítményekre alapozva ítéljék meg”. A levél azzal zárul, hogy "őszintén sajnáljuk az okozott kárt".

A magyarok meghívott csapatként vettek részt a vb-n, az első mecsen 17-0-ra kikaptak a finnektől. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt