Elraboltak, megöltek és megcsonkítottak egy kameruni újságírót, aki korrupciós ügyekkel foglalkozott

Média
január 23., 09:23
comments 2

Egy ismert kameruni újságíró megcsonkított holttestét találták meg a főváros, Yaoundé közelében, közölte a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nyomán a Reuters. Martinez Zogo az Amplitude rádió újságírója volt, a közelmúltban egy olyan állítólagos sikkasztási ügyről számolt be, ami a helyi kormánymédiát is érintette.

photo_camera Martinez Zogo, meggyilkolt kameruni újságíró Fotó: Martinez Zogo

Az ötvenegy éves Zogót - aki rendszeresen foglalkozott korrupciós ügyekkel, amelyek érintettjeit név szerint is megnevezte - öt nappal korábban ismeretlen támadók elrabolták az otthonából, később pedig súlyosan megrongált autóját is megtalálták. Az Amplitude főszerkesztője, Charlie Amie Tchouemou megerősítette Zogo halálhírét, a kameruni rendőrség és a kormány egyelőre nem kommentálta a történteket.

„Bár Kameruné az egyik legszínesebb médiapiac Afrikában, mégis ez a kontinens egyik legveszélyesebb országa az újságírók számára, akik gyakran ellenséges és bizonytalan körülmények közt dolgoznak",áll az RSF kameruni országprofiljában. Valóban nem ez az első újságíró-gyilkosság a közép-afrikai országban: négy évvel ezelőtt a Cameroon Web független híroldal újságíróját, a szókimondó stílusáról ismert Paul Choutát késelték meg ismeretlen támadók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt