Megütötte az orosz vadász a tevét, erre az bosszúból megölte

ÁLLAT
2023 január 23., 13:12
comments 40

Halálos állattámadás történt egy oroszországi vadásztáborban, Omszk környékén, nem messze a kazah határtól. De nem egy megsebzett ragadozó végzett az egyik vadásszal, hanem egy teljesen ép kétpúpú teve, akit megpofoztak.

Az esetről, amiről a RIA Novosztyi hírügynökség számolt be, videó is készült. Ennek ugyanaz a határmechanizmusa, mint id Pieter Bruegel híres festményének, az Ikarosz bukásának:

méghozzá az, hogy a lényegi események a kép jobb alsó sarkában zajlanak:

link Forrás

A helyszín tehát egy vadásztábor Oroszország középső részén, az omszki régióban, a Priozerka falu közelében elterülő vadonban. Ahová a vadászok valami okból egy szépen kiszőrösödött, vérmes tevét is magukkal vittek.

A videón az előzmények nem látszódnak, így nem tudni egyelőre, hogy a teve mivel bosszantotta fel a tábort őrző 51 éves férfit, de annyira, hogy az odament hozzá és jobb kézzel azzal a lendülettel lenyomott neki egy pofont. A teve ezt láthatólag rossz néven vette, ezért amikor a fickó újra odalépett hozzá, testtel-fejjel a hóba lökte.

A videón szerencsére csak eddig láthatók a történtek, a hírügynökség cikkéből derül ki, hogy az állat ezután úgy megtaposta a vele agresszívan bánó férfit, hogy az kórházba szállítás után belehalt a sérüléseibe.

Az ügyben nyomozás indult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.