Meghalt Juan Carrito, a barnamedve, aki sütirablással lopta be magát az abruzzóiak szívébe

külföld
2023 január 24., 15:35

Elütötte egy autó Juan Carritót, a barnamedvét, aki azzal lopta be magát az olaszok szívébe, hogy hegyvidéki falvakat látogatott Abruzzo régióban. Juan Carrito alig háromévesen pusztult el a Castel di Sangro városához közel történt balesetben.

Carrito „első számú otthona” a síparadicsomként is ismert Roccaraso kisváros volt, ahol 2021 végén jóízűen elfogyasztott egy adag frissen sült sütit, miután betört a helyi pékségbe, ekkortól vált ismertté. Olyan is volt, hogy látták a helyi kútból vizet kortyolgatni, és gyakran maradt estére aludni egyet a fenyőfák alatt, mielőtt újból elindult volna hátrahagyott pizzák, szendvicsek és egyebek után kutatni.

photo_camera Juan Carrito holtteste 2022. január 23-án Fotó: PARCO NAZIONALE ABRUZZO/via REUTERS

A medve lakott területeken folytatott kirándulásai csak pimaszabbá váltak, miután kétszer megpróbálták visszatelepíteni a vadonba.

„Nagy fájdalommal fogadtam Juan Carito halálhírét, aki a legismertebb és legszeretettebb barnamedve volt Abruzzóban – mondta a régió elnöke, Marco Marsilio. – Elvesztése nemcsak Abruzzót, az egész világot elszomorítja” – tette hozzá.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.