A Párbeszédből kilépett Kocsis-Cake Olivio máris árnyékkormánybiztos lett a DK-ban

karrier
2023 január 25., 13:42
comments 9

A DK legújabb igazolása, a Párbeszédet otthagyó Kocsis-Cake Olivio árnyékkormánybiztos lett a párt árnyékkormányában, így ő felelhet a környezet- és természetvédelemért, valamint az erdő-, hulladék és vízgazdálkodásért a környezetvédelmi árnyékminiszter, Oláh Lajos árnyékában. Kocsis-Cake úgy látja, a kormányváltásra a legnagyobb esélyt a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány adja.

photo_camera Fotó: Demaokratikus Koalíció/Facebook

Dovrev Klára egyben Oláh Lajosra bízta az innovációt és a tudománypolitikát. Az árnyékminiszter, aki a Nagy Fal Magyar–Kínai Barátság Egyesület elnöke is, úgy látja, rengeteg tennivalója lesz a környezetvédelmi árnyékkormánybiztosnak.

Egyébként másfél éve Kocsis-Cake Olivio éppen Oláh Lajos javára lépett vissza az előválasztáson. Akkor azt mondta: „az egyéni ambíciókat sokszor alá kell rendelni felsőbb érdekeknek, céloknak”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.