Gránáttalálat végezhetett két brit önkéntessel Szoledarnál

háború
január 25., 05:22
comments 1

Chris Perry és Andrew Bagshaw önkéntesként dolgoztak Kelet-Ukrajnában. A 47 éves Bagshaw, aki amúgy brit kutató volt, új-zélandi otthonából utazott a háború sújtotta országba, hogy segítő munkát végezzen. A 28 éves Chris Perry Cornwallból pedig szoftvermérnök volt, családja szerint „magabiztos és kalandvágyó fiatalember”. Egy ukrán tévécsatorna korábban forgatott róluk és arról, mit csinálnak Ukrajnában. Ezt a rövid videót most a BBC is bemutatta.

Utoljára január 6-án látták őket, épp Szoledar felé tartottak, hogy onnan egy idős nőt menekítsenek ki. Szoledar az a kisváros Donyeckben, ahol most a legkíméletlenebb harcok folynak a megszálló orosz és a védekező ukrán hadsereg közt. A két britet eddig eltűntként tartották nyilván, Bagshaw családja viszont most bejelentette, úgy tudják, egy gránát találta el az autójukat, miközben a város felé tartottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt