Két év börtönt kapott T. Dominik, akit háborús uszítással vádoltak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
január 25., 11:32
comments 10

Szerdán ítélet született annak a fiatal férfinek az ügyében, akit háborús uszítás vádjával állítottak bíróság elé. T. Dominik korábban nem vallotta bűnösnek magát, és ragaszkodott hozzá, hogy nem állt szándékában bárkit is terrorcselekményre buzdítani.

A vádlott részben algériai származású, édesanyja korán meghalt, beteg apjával és nagymamájával élt. Nagyon érdeklik a hírek, a politika, a háborús konfliktusok, főleg a Közel-Keleten. Rajong a fegyverekért, de nem tartja magát agresszív embernek.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A vád szerint olyan, az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propaganda-anyagokat tett közzé, melyek harcra buzdítanak. Ezek egy németországi székhelyű online felületen jelentek meg, a német rendőrök pedig észrevették, hogy egy magyar személy is töltött fel anyagokat 2018 és 2019 között - összesen 18 fájlt. Radikális tartalmuk miatt a szolgáltató törölte ezeket. A német hatóságok azonban le tudták menteni és továbbították a Terrorelhárítási Központnak. Ezután a TEK beazonosította T. Dominikot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.