Két év börtönt kapott T. Dominik, akit háborús uszítással vádoltak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
január 25., 11:32
comments 11

Szerdán ítélet született annak a fiatal férfinek az ügyében, akit háborús uszítás vádjával állítottak bíróság elé. T. Dominik korábban nem vallotta bűnösnek magát, és ragaszkodott hozzá, hogy nem állt szándékában bárkit is terrorcselekményre buzdítani.

A vádlott részben algériai származású, édesanyja korán meghalt, beteg apjával és nagymamájával élt. Nagyon érdeklik a hírek, a politika, a háborús konfliktusok, főleg a Közel-Keleten. Rajong a fegyverekért, de nem tartja magát agresszív embernek.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A vád szerint olyan, az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propaganda-anyagokat tett közzé, melyek harcra buzdítanak. Ezek egy németországi székhelyű online felületen jelentek meg, a német rendőrök pedig észrevették, hogy egy magyar személy is töltött fel anyagokat 2018 és 2019 között - összesen 18 fájlt. Radikális tartalmuk miatt a szolgáltató törölte ezeket. A német hatóságok azonban le tudták menteni és továbbították a Terrorelhárítási Központnak. Ezután a TEK beazonosította T. Dominikot.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt