Marilyn Manson peren kívül megegyezett az őt szexuális erőszakkal vádoló Esmé Biancóval

bűnügy
január 25., 14:11
comments 6

Esmé Bianco és Marilyn Manson peren kívüli egyezségre jutott a szexuális zaklatás miatt indított perben, amit a színésznő 2021-ben indított a zenész és vállalkozása, a Marilyn Manson Records, Inc. ellen – írja a Rolling Stone.

A Trónok harcából ismert színésznő azt állította, hogy Manson (akinek a valódi neve Brian Warner) megerőszakolta és megverte, illetve megsértette a kaliforniai embercsempészeti törvényeket. A megállapodás feltételei ismeretlenek.

photo_camera Marilyn Manson a Beverly Hills-i Vanity Fair Oscar Partyn 2020. február 9-én. Fotó: Frazer Harrison/AFP

Bianco egyike volt annak a több mint tucat nőnek, akik szexuális zaklatással vádolták Mansont, miután Evan Rachel Wood színésznő azt állította, hogy a férfi bántalmazta őt 2021 februárjában. Bianco – aki Wooddal közösen létrehozta a Phoenix Actet, ami kiterjesztené a családon belüli erőszakot átélők jogait – az első nő volt, aki pert indított ellene. „Mr. Warner többször használt kábítószert, erőt és erőszakkal fenyegetőzött, hogy szexuális cselekményekre kényszerítse Ms. Biancót” – állt a beadványban, ami szerint „Mr. Warner 2011 májusában vagy környékén megerőszakolta Ms. Biancót”.

Több másik nő, köztük Manson egykori személyi asszisztense, Ashley Walters és Ashley Morgan Smithline modell is pert indított Manson ellen. Mindegyik nő hasonló bántalmazási mintákról beszélt. Walters keresetét az elévülés miatt elutasították, Smithline-ét pedig egy határidő elmulasztása miatt utasították el. Egy meg nem nevezett nő által indított hasonló kereset még mindig áll. (Rolling Stone)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt