Putyin előírta, hogy az állami kultúrpolitikának mostantól a kívülről jövő ideológiáktól is meg kell védenie a társadalmat

háború
január 25., 18:17
comments 4

Vlagyimir Putyin aláírta az állami kultúrpolitika módosításáról szóló rendeletet, aminek mostantól feladata lesz az is, hogy megvédje az orosz társadalmat a „külső ideológiai és értékalapú terjeszkedéstől”.

Az állami kultúrpolitika alapelvei közé tartozik többek között a gyermekek nevelésének és fejlődésének feltételeinek megteremtése a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek alapján, valamint a hagyományos családi értékek és a házasság mint férfi és nő szövetségének védelme. Az állam a „történelmi igazság védelmét” célzó kulturális tevékenységeket is támogatni fogja.

photo_camera Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP

A kultúrpolitika célkitűzései közé tartozik mostantól az orosz nyelv védelme és „az idegen szókincs túlzott használatával szembeni fellépés”, valamint az orosz társadalom védelme „a külső ideológiai és értékterjesztéstől, valamint a romboló információs és pszichológiai befolyástól”.

A dokumentum megjegyzi, hogy a módosításra azért kerül sor, mert számos barátságtalan állam és szervezet olyan tevékenységet folytat, aminek célja „az Orosz Föderáció kulturális szuverenitásának aláásása”. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.