Putyin előírta, hogy az állami kultúrpolitikának mostantól a kívülről jövő ideológiáktól is meg kell védenie a társadalmat

háború
január 25., 18:17
comments 4

Vlagyimir Putyin aláírta az állami kultúrpolitika módosításáról szóló rendeletet, aminek mostantól feladata lesz az is, hogy megvédje az orosz társadalmat a „külső ideológiai és értékalapú terjeszkedéstől”.

Az állami kultúrpolitika alapelvei közé tartozik többek között a gyermekek nevelésének és fejlődésének feltételeinek megteremtése a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek alapján, valamint a hagyományos családi értékek és a házasság mint férfi és nő szövetségének védelme. Az állam a „történelmi igazság védelmét” célzó kulturális tevékenységeket is támogatni fogja.

photo_camera Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP

A kultúrpolitika célkitűzései közé tartozik mostantól az orosz nyelv védelme és „az idegen szókincs túlzott használatával szembeni fellépés”, valamint az orosz társadalom védelme „a külső ideológiai és értékterjesztéstől, valamint a romboló információs és pszichológiai befolyástól”.

A dokumentum megjegyzi, hogy a módosításra azért kerül sor, mert számos barátságtalan állam és szervezet olyan tevékenységet folytat, aminek célja „az Orosz Föderáció kulturális szuverenitásának aláásása”. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt