A 444 cikke után Hadházy törvényjavaslatot ad be a készpénzes parkolás megszüntetéséért

POLITIKA
2023 január 26., 16:09
comments 11

Egyre több a bizonyíték, hogy legalább három kerületben bűnszervezet üzemeltethette a parkolást címmel jelent meg reggel a 444 újabb tényfeltáró cikke a parkolással kapcsolatos korrupciós ügyekről. Ács Dániel arról írt, hogy a hatóságok korábban lesöpörték a sötét parkolási ügyeket, aztán akaratlanul is beleszaladtak parkolási vállalkozókba. A gyanú szerint Zuglóban, Újbudán, Józsefvárosban is bűnszervezet vehetett részt a rossz hírű bizniszben.

Hadházy Ákos parlamenti képviselő a cikkre reagálva azt írta:

„Törvényjavaslatot adok be a készpénzes parkolási díjfizetés lehetőségének megszüntetéséért. Nem látok más lehetőséget arra, hogy a Fidesz legmagasabb szintjéig, de bizonyos ellenzéki körökig is eljutó bűnszervezet működésének megakadályozásáért érdemben tehessek. És nem látok más lehetőséget arra, hogy színvallásra kényszerítsem a Fideszt, amely időnként furkósbotként használja a parkolási rendszert, de érdemben nem tesz semmit ellene.”

Azt írja, korábban azt tervezte, hogy ebben a ciklusban a kormánypropagandát tiltó törvényjavaslaton kívül mást nem ad be, de ennek a területnek a gyakorlati és ezzel együtt a szimbolikus jelentősége is akkora, hogy meg kell tennie.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

„Emlékezzünk Tarlós István szavaira, aki szerint egyetlen olyan kérése volt, amit a miniszterelnök nem teljesített, az a parkolási rendszer megreformálása volt, Mert Orbán szerint »túl sok érdeket sértene«” – írja Hadházy.

„Eddig reménykedtem, hogy Tóth Csaba távozása változást hozhat ezen a téren. Az elmúlt évben azonban a kerületi önkormányzat - igaz, csak egy évre - meghosszabbította a parkolóórákat üzemeltető céggel a szerződést. Az MSZP-s alpolgármester csak az utolsó pillanatban terjesztette elő ezt a fontos ügyet, valódi verseny ezért, illetve technikai okokból eredően lehet, hogy évtizedekig nem lesz” – írja Hadházy.

2019-ben jött ki a Sötét parkolási ügyek Budapesten című filmünk, amiben részletesen bemutattuk, hogy a parkolási magáncégek politikai ciklusoktól függetlenül hogyan tüntetik el az autósok által bedobált milliókat. A film kapcsán születtek feljelentések, de a rendőrség bizonyíték hiányában mindet lesöpörte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.