Merkely Béla nyerte a rektorválasztást a Semmelweis Egyetem Szenátusában

oktatás
2023 január 26., 16:41

Fölényesen, 36:8 arányban rektorjelöltté választotta Merkely Bélát a Semmelweis Egyetem Szenátusa.

Ha az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma nem ért egyet a döntéssel, a szabályok szerint még visszaküldheti megfontolásra a Szenátusnak.

photo_camera Merkely Béla Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Merkely Béla 2018 óta irányítja az egyetemet, a járvány idején lett országosan ismert. Kihívója, Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja szokatlanul élesen támadta egykori szövetségesét a széles nyilvánosság előtt. Többek közt arról beszélt, hogy „egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét”. Kettejük párharcáról itt írtunk részletesen.

Frissítés:

A Semmelweis Egyetem közleménye szerint Merkelyannak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét, amiért a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott”.

„Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.