Djokovic az apja nélkül kénytelen elődöntőzni az Australian Openen

sport
2023 január 27., 07:53
comments 2

Novak Djokovic édesapja nem lesz ott fia pénteki elődöntőjén az Australian Open teniszversenyen, írja a Guardian. Erről maga Srdjan Djokovic beszélt, aki fia negyeddöntős meccsén kamerák előtt pózolt egy férfival, aki pólóján háborús Z szimbólumot viselt, és volt nála egy putyinos orosz zászló.

A tornán már korában betiltották az orosz és a belorusz zászlók és más szimbólumok használatát, mivel a nyitónapon az ukrán Katerina Baidl és az orosz Kamilla Rahimova meccsén valaki orosz zászlót lengetett. Az orosz és a belarusz teniszezők csak úgy vehetnek részt a versenyen, hogy nem az országukat képviselik.

Djokovic az elődöntőben nagy meglepetésre az amerikai Tommy Paullal találkozik, aki 35. a világranglistán. A másik ágon a görög Sztéfanosz Cicipász jutott a döntőbe, miután legyőzte az orosz Hacsanovot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.