Letartóztattak egy 29 éves nőt New Jersey-ben, mert középiskolai diáknak adta ki magát

külföld
2023 január 28., 10:35

Letartóztattak egy 29 éves nőt, aki állítólag beiratkozott egy New Jersey-i középiskolába, és diáknak adta ki magát - közölték az amerikai hatóságok.

A nőt, akit a rendőrség Hyejeong Shin néven azonosított, azzal gyanúsítják, hogy hamis anyakönyvi kivonattal próbálta igazolni, hogy sokkal fiatalabb valós koránál.

A New Brunswick-i iskola körzeti felügyelője, Aubrey Johnson azt mondta, Shin négy napig járt órákra, aztán lebukott. A New Brunswick Today riportere, Charlie Kratovil a Twitteren osztott meg egy videót a felügyelő által tartott tájékoztatóról.

link Forrás

Shin a New Brunswick-i középiskolában töltött napjai nagy részében tanácsadókkal találkozott, akik próbáltak többet megtudni róla. Végül megállapították, hogy hamis iratokkal jutott be, és értesítették a hatóságokat.

Shin ellen vádat emeltek, de a rendőrség még nyomoz. A körzetben felülvizsgálják az eddig beiratkozási gyakorlatot, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

A rendőrség közleménye szerint a New Jersey-i iskoláknak „azonnal fel kell venniük a kísérő nélküli gyerekeket, még akkor is, ha nincsenek meg az általában előírt okmányaik". Az iskolai körzetek azonban kérhetik a diáktól, hogy igazolják az életkorukat - ebben az esetben pontosan ez történt, és ez vezetett a csaló lebukásához.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.