Ahol nincs ellenzéki megállapodás, ott előválasztást akar az MSZP az önkormányzati választások előtt

POLITIKA
2023 január 29., 12:35
comments 10

Jövőre egyszerre tartják az EP- és az önkormányzati választást a Fidesz módosítása miatt. Annyit tudni, hogy a Demokratikus Koalíció nem akar előválasztást, a még mindig létező MSZP társelnökei pedig arról beszéltek vasárnap, hogy az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak. „Akik már hivatalban vannak, azokat továbbra is támogatja az MSZP” - mondta Komjáthi Imre.

A tavaly év végén már megnevezték öt polgármester-jelöltjüket: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmadia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a főváros XVII. kerületében, Pajin Bálintot pedig Budapest XXII. kerületében jelölik polgármesternek. Kundalmi Ágnes most öt újabb jelölt nevét dobta be:

Szombathelyen újra Nemény Andrást, Celldömölkön pedig szintén a jelenlegi városvezetőt, Fehér Lászlót támogatják, továbbá ugyancsak a hivatalban lévő városvezetőt, Szabó Józsefet támogatják Répcelakon. Pápán Grőber Attila tanár, önkormányzati képviselő a szocialisták jelöltje, Budapest X. kerületében pedig Somlyódi Csaba városfejlesztési szakembert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.