25 százalékos béremelést kértek a közalkalmazottak, nullát kapnak

POLITIKA
2023 január 30., 08:53
comments 24

A kormány szerint nincs pénz, ezért nem kapnak béremelést a kormánytisztviselők és köztisztviselők. Pénteken ülésezett a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének beszámolója szerint Bordás Gábor közigazgatási államtitkár már az egyeztetés elején a háborús helyzet és az energiaválság okozta nehéz helyzetről beszélt, majd közölte, hogy

a kormány szerint jogos a bérkövetelés, de nem tudják megmondani, hogy mikor és milyen mértékben lesz emelés, mert egyelőre nincs rá fedezet a költségvetésben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.