Schadl azzal védekezik, hogy pénzt nem, csak piát adott Völnernek

bűnügy
2023 január 30., 06:27
comments 13

Schadl György mindent tagadott a kihallgatásain, vallomása szerint Völner Pál is ártatlan, írja a kihallgatások jegyzőkönyveire hivatkozva az rtl.hu.

„Döbbeneten olvastam az itt leírtakat,”

mondta a végrehajtói kar elnöke, miután elolvasta, hogy mivel gyanúsítják. Schadl tagadta, hogy pénzért intézett volna végrehajtói kinevezéseket, állítása szerint sosem folyt bele az eljárásba, és "fogalma sincs", hogyan születtek a döntések az igazságügyi minisztériumban.

„Hogy hogy jön ide dr. Völner Pál, arról viszont még elképzelésem sincs,”

mondta, hiszen a végrehajtói kinevezések máshoz tartoztak. Arra a kérdésre, hogy kapott-e a kinevezett végrehajtóktól készpénzt, Schadl azt válaszolta, hogy „ha valakinek én adtam kölcsönt, azt visszakaptam”. A vádirat szerint Schadl több mint 920 millió forintot vett át különböző személyektől. Tagadta, hogy Völnernek pénzt adott volna. Azt viszont elismerte, hogy találkoztak.

„Valamilyen apropó kapcsán vittem neki egy üveg piát. Az apropó az is lehetett, hogy ő 8 vagy 10 alkalommal is adott nekem valamilyen házi bort, és ezt a kedvességet viszonoztam neki, de nem házi borral, hanem valamilyen szeszes itallal”

- mondta.

Az ügyészség októberben nyolc év börtönt kért Völner Pálra, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárára, mert „korrupciós kapcsolat” keretében Schadl rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott neki, cserébe, ha érdekében gyakorolja a befolyását a végrehajtók kinevezésekor. Aki visszaolvasná eddigi legfontosabb cikkeinket a Völner-Schadl ügyről, itt legörgetve megtalálja.

A Schadl-Völner ügy összefoglalója a Magyar Jetiben:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.