Ukrán külügyminiszter: Első körben 120-140 tankra számítunk nyugatról

külföld
2023 január 31., 13:50
comments 1

Ukrajna első körben 120-140 modern nyugati tankot kap majd attól a 12 országtól, amelyek eddig koalícióba tömörülve tankokat ajánlottak föl - ezt mondta kedden Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Kijevben.

photo_camera Dmitro Kuleba. Fotó: SERGEY DOLZHENKO/AFP

Ahogy arról sok szó esett a sajtóban az elmúlt héten, Németország kormánya nagy nehezen beleegyezett, hogy 14 német gyártmányú Leopard 2 harckocsit küldjön Ukrajnába, és engedélyezze más országoknak is, hogy a Leopardjaikból adjanak az ukrán erőknek. Eddig már Lengyelország, Finnország, Hollandia, Spanyolország és Dánia is jelezte, hogy küld Ukrajnába a saját német gyártmányú tankjaiból. Az Egyesült Államok kormánya 31 Abrams harckocsit, Nagy-Britannia pedig két Challenger tankot ajánlott föl az orosz hadsereg ellen küzdő ukránoknak. Ahogy korábban írtuk, az amerikai Abrams tankok legkorábban az év végén érhetnek Ukrajnába. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.