Hatalmasra nőtt a külkereskedelmi hiány

gazdaság
2023 február 01., 09:43

Az előzetesnél becsléseknél is nagyobb,

1,415 milliárd euró volt a magyar külkereskedelmi hiány novemberben,közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal. Ez minden idők második legrosszabb adata. A tavalyi év első tizenegy hónapjában több mint 8 milliárd euró volt a deficit. A Portfolió szerint 2022 már biztosan történelmi csúcsot hoz a külkereskedelmi hiányban.

A január-novemberi időszakban a külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 23, a behozatalban 32 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához mérten.

A forint az euróhoz képest 8,9, a dollárhoz viszonyítva 23 százalékkal gyengült.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.