Nem támogatja a német alkancellár, hogy vadászgépeket küldjenek Ukrajnának

háború
2023 február 01., 16:03

Robert Habeck német alkancellár szerdán arról beszélt, kell szabni egy határt abban, hogy milyen fegyverekkel támogatják Ukrajnát. Egyébként nem nagyon érdeklik a vadászgépekről vagy a tengeralattjárókról szóló viták, szerinte most az a legfontosabb, hogy a Leopard tankokat a lehető leggyorsabban leszállítsák. Úgy látja, ebben a kérdésben a német kormány talán túl sokáig habozott. Azt általában nem tartaná helyesnek, ha most elkezdenének vadászgépeket szállítani.

Robert Habeck német alkancellár
photo_camera Robert Habeck német alkancellár Fotó: HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH/dpa Picture-Alliance via AFP

Habeck szerint a háború kezdete óta egyensúlyoznak, hogy „a lehető legnagyobb mértékben támogassuk Ukrajnát anélkül, hogy Németországot, Európát vagy a világot belerángatnánk ebbe a háborúba”. Nem teljesen világos, hogy hol húzódik a határvonal. (ZDF)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.