Nagy István: Nem szorulunk rá a kukacevésre

gasztronómia
2023 február 02., 06:34

„Brüsszel egyre több rovarfaj esetében ad engedélyt az étkezési célú forgalmazásra, ami azt jelenti, hogy veszélybe kerülhetnek a hagyományos táplálkozási szokásaink” – hívja fel Facebook-videójában a figyelmet az újabb irdatlan veszélyekre Nagy István agrárminiszter, aki ezzel együtt közölte azt is, hogy az agrárminisztérium a vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain.

Nagy István szerint „a magyar emberek nem akarnak rovarokat enni”, bár az sajnos nem derült ki, hogy ezt milyen felmérés milyen eredményeire alapozva mondta, de végül megnyugtatóan közölte mindenkivel, hogy „sem élelmiszer-, sem pedig fehérjehiánytól nem kell tartani sem az országban, sem az egész Európai Unióban”.

Videóját azzal zárta: „Nem szorulunk rá a kukacevésre!” Ehhez pedig még hozzátette, „fontos, hogy gasztronómiai hagyományainkat megőrizzük, és ne hagyjuk, hogy megváltoztassák étkezési szokásainkat”. Instagramon pedig a biztonság kedvéért hernyós emojikkal is dúsította mondanivalóját.