Atomfegyveren kívül bármit szállítana az ukránoknak az új cseh elnök

háború
2023 február 03., 11:07
comments 9

Szinte semmilyen határt nem szabna az ukrajnai fegyverszállításoknak Petr Pavel, Csehország újonnan megválasztott elnöke, aki márciusban lép hivatalba. Csakis az atomfegyverek és a NATO közvetlen hadba lépése jelent számára kivételt, mondta a Bloombergnek.

photo_camera Petr Pavel Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Az atomfegyvereket olyan összefüggésben is felhozta, hogy nemcsak Oroszországnak, hanem a Nyugatnak is van ilyenje, ami muszáj, hogy elrettentő erővel hasson Putyinra. „Egyáltalán nem akarjuk használni, de készen állunk, ha szükséges.”

Pavel szerint Ukrajna képes lesz legyőzni Oroszországot és teljes egészében helyreállítani szuverenitását, területi integritását.

Az új elnök kiállt már a szankciók mellett is, miután magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte az elnökválasztás második fordulóját Andrej Babišsal szemben.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok, a NATO Katonai Bizottságának korábbi elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.