Az egészségügyi béremeléssel dicsekszik a kormány, miközben kikerülnek egy folyosón hagyott beteget

képzavar
2023 február 03., 12:41
comments 11

Az egészségügyi dolgozók béremelését hirdető videót tett közzé a kormány pénteken: ebben dr. Takács Péter államtitkár elmondja, az egészségügyi dolgozók mellett a háziorvosok is megkapják juttatásként az emelt bérnek megfelelő összeget, majd hosszan sorolja, 2010 óta hányszor és milyen ütemben emelték az orvosok fizetését. Egy szemfüles kollégám vette észre, ahogy húsz másodperc körül a beteghordó elegánsan megkerül egy folyosón hagyott beteget:

Az egészségügyi dolgozóknak idéntől 11 százalékkal emelkedik a fizetése, de a húsz százalék feletti infláció mellett a bérük az emeléssel együtt is kevesebbet ér. Január végén zártkörű megbeszélést tartottak az egészségügyi szakdolgozók, hogy megvitassák az egészségügyben történt változásokat és a bérkérdést, mert egy decemberben kiadott rendelet alapján sokan csak júliustól számíthatnak emelésre. Ráadásul arra is két lépcsőben: a második részletet csak jövő év márciusában kapnák meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.