Montreal legjobbra értékelt étterme valójában nem is létezik

külföld
2023 február 03., 17:16
comments 1

A világ legjobb éttermeibe köztudottan nehéz asztalt foglalni, de a montreali Le Nouveau Duluth ételeit megkóstolni vágyóknak különösen nehéz dolguk lesz. A város 3 678 étterme közül ennek a legmagasabb a Tripadvisor-értékelése, a vélemények szerint az étlapjukon szereplő ételek minden képzeletet felülmúlnak.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

„Nem hiszem el, hogy ez a hely tényleg létezik” - írta hitetlenkedve az egyik felhasználó. Hát, mert nem is létezik. A CBC News kiderítette, hogy az étterem és a 85 ötcsillagos értékelés teljes egészében kitaláció.

Az azóta törölt Tripadvisor-oldalra feltöltött fényképeken egy komor belső tér volt látható egy kis bárpulttal, egy kanapéval és bárszékekkel. A leírás szerint a helyen normál és svédasztalos étkezés, élőzene, játszótér, sőt, még autós kiszolgálás (drive-through) is volt.

Az ügy rávilágít a felhasználói visszajelzésekre támaszkodó oldalak manipulálhatóságára. „A moderálás hibája miatt a hamis bejegyzés a kelleténél hosszabb ideig maradt életben a platformon” - áll a Tripadvisor közleményében. „Az oldal - beleértve a hozzá tartozó értékeléseket és fotókat is - mostantól inaktív”. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.