Suttyomban kanalat nyalogatnak, más ebédjét összenyálazzák: szusiterrorizmus járja be Japánt

külföld
2023 február 03., 12:13

Tízmilliók látták a Twitteren, ahogy egy japán kamaszfiú suttyomban megnyalja a közös használatú szójaszószos üveg tetejét és a polcon levő kávéscsészét egy Sushiro étteremben. Ennél is vakmerőbb pillanataiban a nyálas ujjával tapogatja a szalagon érkező szusiadagot, ami aztán továbbhalad mit sem sejtő tulajdonosa felé.

link Forrás

Mostanában jó néhány hasonló videó terjedt el a japán közösségi médiában, és bár van köztük, ami több évvel ezelőtt készült, így is óriási felháborodást váltottak ki a tisztaságra és szusira kényes állampolgárok körében.

Sokan már szusiterrorizmusról beszélnek. „Ez undorító” - tweetelte valaki, aki soha többé nem tenné be a lábát szalagos szusiétterembe.

Más videókon látható, ahogy a terroristák wasabit tesznek idegenek szusijára, és összenyaldossák a zöldteás kanalat. Annyira komoly az ügy, hogy bezuhantak a Sushiro étteremlánc részvényei, és talán tényleg át kell gondolniuk a szalagos tálalás jövőjét is, írja a Guardian.

A kamaszterrorista dúlta étteremben lecserélték az összes szójaszószos üveget, újramossák a csészéket, és úgy döntöttek, nem tesznek többé fűszert és evőeszközt minden asztalra. Ugyanezt megcsinálják a környékbeli éttermeikben is.

Két másik lánc, a Hama Sushi és a Kura Sushi jogi lépésekre készül, egyikük bekamerázná a szalagokat, hogy nyakon csípje a szervezett szusibűnözősejteket.

Azért vannak, akik örülnek ennek az egésznek: a finnyáskodó posztok miatt végre be lehet férni ezekbe az éttermekbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.