Szijjártó: Aki az elektromos akkugyár ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd

POLITIKA
2023 február 04., 15:24
comments 46

Szijjártó Péter szerint külföldi érdekek állnak a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár elleni tiltakozások mögött. A külügyminiszter szombati Facebook-videójában arról beszélt, hogy a magyar baloldal azért küzd, hogy

„ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre munkahelyek, mert a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel.”

Szijjártó hozzátette:

„Ráadásul most az elektromos autók akkumulátorainak gyártását úgy próbálják most beállítani, mint valami titokzatos történetet, ami majd jön és akkor itt micsoda károkat okoz.”

Jelenleg is működnek nagy akkugyárak Magyarországon és egyáltalán nem okoznak környezetvédelmi problémákat. Végül megállapította, hogy az, aki a debreceni gyár építése ellen küzd,

az a környezetvédelem ellen, és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.