Ungár: Az ellenzéki összefogás halott

POLITIKA
2023 február 04., 13:41
comments 17

„Megszűnőben van a politikai verseny, a politika mára törzsi csapatsporttá vált, vannak moralizáló picsogások, különböző önsóhajtozások, de valódi verseny már nincs” - jelentette ki Ungár Péter az LMP szombati kongresszusán. A Telex beszámolója szerint a párt társelnöke arról beszélt, hogy még a „tisztességes vereséghez” sem volt elég az a politika, ami mindössze annyit tudott állítani, hogy közösen indulunk.

„Hányszor hallgattuk meg, hogy semmi más nem kell az üdvözítő győzelemhez, csak az, hogy mi végre benne legyünk a buliban. Benne voltunk a buliban, vereség lett, a konzekvenciát levontuk, az összefogás halott,”jelentette ki. Hozzátette: a kudarcból az LMP-t kivéve egyik párt sem tanult, ugyanazt folytatják, mint előtte.

„Nem lesz miniszterelnök jelöltünk, nem lesz birodalmi vezérünk, nem fogunk spirituális vezetőt és sámánt állítani, és Schmuck Erzsébettel nem indulunk az álarcos énekes következő évadán,”mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.