Amerika 200 százalékos vámot vetne ki az orosz alumíniumra

gazdaság
2023 február 06., 15:27

Az USA 200 százalékos vámot tervez kivetni az orosz alumíniumra még a héten, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon Oroszországra az Ukrajna elleni invázió első évfordulójának közeledtével – írja a Bloomberg név nélkül nyilatkozó illetékesekre hivatkozva.

Alumíniumgyár Kínában 2022. február 9-én.
photo_camera Alumíniumgyár Kínában 2022. február 9-én. Illusztráció: STR/AFP

A drasztikus vámemelés – amit az illetékesek szerint hónapok óta készítenek elő – gyakorlatilag ellehetetleníti az orosz alumíniumexportot az Egyesült Államokba.

Oroszország a világ második legnagyobb alumíniumtermelője, és az orosz alumínium hagyományosan az amerikai import kb. 10 százalékát teszi ki.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.