Az amerikai hadsereg megvizsgálná a kínai kémballon roncsait

külföld
2023 február 06., 06:13

Az amerikai hadsereg keresi a maradványait annak a kémballonnak, amit Dél-Karolina partjainál, az Atlanti-óceán felett lőttek le. A darabok megtalálásával az amerikaiak jobban ráláthatnának a kínaiak hírszerzései képességeire.

photo_camera Fotó: KANAME MUTO/The Yomiuri Shimbun via AFP

A védelmi minisztérium közleménye szerint a roncsok 47 láb mélyen (kb. 14 méter) vannak, ami megkönnyíti a keresést, hiszen jóval nagyobb mélységre számítottak. Hétfőn a kínaiak felszólították az amerikaiakat, hogy ne fokozzák a két ország közötti feszültséget és ne sértsék meg Kínai érdekeit. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.