El akarta lopni Lenin holttestét egy részeg férfi

bűnügy
2023 február 06., 19:25
comments 15

Egy ittas férfi megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren álló Lenin-mauzóleumba, és el akarta lopni Lenin holttestét – közölte a Moszkovszkij Komszomolec bulvárlap.

Vlagyimir Iljics Lenin bebalzsamozott holtteste az 1930-ban épült mauzóleumban 1991. október 28-án.
photo_camera Vlagyimir Iljics Lenin bebalzsamozott holtteste az 1930-ban épült mauzóleumban 1991. október 28-án. Fotó: AFP

A férfit vasárnap éjjel fogták el a rendőrök, amikor megpróbálta kinyitni a mauzóleum bejáratát. A tettenéréskor összefüggéstelenül beszélt, majd az őrszobán bevallotta, hogy el akarta lopni a bolsevik forradalom vezérének holttestét. A tettére nem tudott magyarázatot adni. Az elkövetőhöz mentőt hívtak, a TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg nála.

A férfiról a Moszkovszkij Komszomolec megtudta, hogy egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkohol rabjává vált, miután öt éve elvált három gyereke anyjától. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.