Erős földrengés Törökországban és Szíriában, több százan meghaltak

külföld
2023 február 06., 05:10
comments 2

7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét hétfőn hajnalban, közel a szíriai határhoz. A hatóságok eddig 76 halottról számoltak be Törökországban, és 230-ról Szíriában, miközben mindkét országban több százan megsérültek.

Az összedőlt épületek közt mentőcsapatok keresik a túlélőket, de félő, hogy a következő órákban tovább emelkedik majd a halottak száma. A törökországi Malatya tartomány kormányzója 23 helyi áldozatról adott ki közleményt. Ugyanitt 420 sérültről és 140 összedőlt épületről tudnak.

A BBC szerint Diyarbakirban egy bevásárlóközpont is összeomlott.

photo_camera Fotó: OMER YASIN ERGIN/Anadolu Agency via AFP

A török hatóságok 4-es szintű vészhelyzetet hirdettek, ami azt jelenti, hogy nemzetközi segítséget kérnek a mentéshez.

A földrengés Libanonban és Cipruson is érezhető volt.

Törökország a világ egyik legveszélyesebb térségében fekszik a földrengések szempontjából, 1999-ben több mint 17 ezren haltak meg. (BBC, MTI)

photo_camera Fotó: OMER YILDIZ/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.