Lezárult az OTP Csoport eddigi legnagyobb bankvásárlása

gazdaság
2023 február 06., 13:09

Az OTP Csoport a szükséges szabályozói jóváhagyások után sikeresen lezárta a szlovén Nova KBM megvásárlását. A felvásárlás az OTP Csoport történetének legjelentősebb és legkomplexebb akvizíciója, ezzel a régió ötödik országában vált piacvezetővé – közölte a cég. A két szlovén leánybank (a Nova KBM és az SKB Bank) most induló integrációs folyamata a tervek szerint kb. 1,5 évig tart majd.

OTP bankfiók Egerben 2019. november 3-án.
photo_camera OTP bankfiók Egerben 2019. november 3-án. Illusztráció: MICHAL FLUDRA/NurPhoto via AFP

Az OTP Bank 2019 óta van jelen Szlovéniában, akkor az SKB Bank tulajdonosa lett, amit azóta integrált az OTP Csoportba. A második legnagyobb szlovén bankot, a Nova KBM Csoportot most az Apollo Global Management által menedzselt befektetési alapoktól (80 százalék) és az EBRD-től (20 százalék) vette meg. A Summit Leasing Slovenija lízingcég a Nova KBM Csoporttól az eladók, az Apollo Global Management és az EBRD tulajdonába került.

Az OTP Csoport a tranzakció lezárásával 30 százalék körüli részesedést ért el, a betét- és hitelállomány alapján immár vezető pozíciót tölt be Szlovéniában.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.